Solar Magazine - Eurener onthult nieuw zonnepaneel Ultra Premium met vermogen tot 440 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eurener onthult nieuw zonnepaneel Ultra Premium met vermogen tot 440 wattpiek
© Eurener

Eurener onthult nieuw zonnepaneel Ultra Premium met vermogen tot 440 wattpiek

Eurener is gestart met de levering van een nieuw zonnepaneel: de Ultra-Premium met een vermogen van 400 tot 440 wattpiek. De pv-module is speciaal ontwikkeld voor residentiële Installaties.

Eurener​ stelt erin geslaagd te zijn de prestaties van het zonnepaneel te verbeteren in overeenstemming met de behoeften en eisen van de markt en haar partners.

N-type zonnecellen
Een van de belangrijkste noviteiten is de integratie van integrated back contact (ibc)-zonneceltechnologie. De producent maakt daarbij voor het eerst gebruik van n-type zonnecellen, die door hun samenstelling hogere prestaties en een betere efficiëntie bieden dan p-type zonnecellen.

De zonnecellen verminderen tevens het light induced degradation (lid)- en potential induced degradation (pid)-effect verminderen. Door het lid- en pid-effect te verminderen, wordt minder degradatie in de eerste en volgende jaren bereikt en daarom heeft Eurener zowel de productgarantie als de prestatiegarantie verhoogd van 20 jaar naar 30 jaar.

Temperatuurcoëfficiënt
Verder is Eurener erin geslaagd om de temperatuurcoëfficiënt te verlagen tot -0,29 procent per graad Celsius, wat een hoger uitgangsvermogen voor siliciumzonnepanelen mogelijk maakt onder moeilijke omstandigheden.

Tot slot maakt het nieuwe Ultra Premium-zonnepaneel gebruik van een ‘overlappende’ techniek: de pv-module is samengesteld uit licht overlappende, gehalveerde zonnecellen, maar het uiterlijk van een volledige zonnecel. De vermindering en eliminatie van openingen tussen de zonnecellen helpt bij de optimalisatie van de grootte van het zonnepaneel en resulteert in een efficiëntie van meer dan 22 procent.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Developer Zon & Wind

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Junior Project Developer Zon & Wind

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!