Solar Magazine - CE Delft: consument verdient isolatie, warmtepomp en zonneboiler binnen 6 jaar terug
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CE Delft: consument verdient isolatie, warmtepomp en zonneboiler binnen 6 jaar terug
© Claffra | Dreamstime.com

CE Delft: consument verdient isolatie, warmtepomp en zonneboiler binnen 6 jaar terug

De hoge energieprijzen hebben voor consumenten de terugverdientijd van isolatie, warmtepompen en zonneboilers verkort tot maximaal 6 jaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van CE Delft en de NVDE.

Volgens de onderzoekers van CE Delft is door de hoge energieprijzen de terugverdientijd 3 keer korter dan begin 2021. In slecht geïsoleerde woningen kunnen mensen het beste eerst isoleren: dat verdient zich terug in 1 tot 6 jaar, met de energieprijzen uit april. In beter geïsoleerde woningen zijn warmtepompen en zonneboilers interessant: die verdienen zich in 2 tot 6 jaar terug.

7 maatregelen
CE Delft berekende in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de terugverdientijd van 4 isolatiemaatregelen – dak, spouw, vloerisolatie en HR++glas – en 3 duurzame warmtetechnieken – warmtepomp, hybride warmtepomp, zonneboiler.

De terugverdientijd is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de ontwikkeling van de energieprijzen, het type woning en het gedrag van de bewoners. Daarom is het volgens de NVDE van groot belang dat bewoners goed kijken naar hun eigen situatie en dat gemeenten en bijvoorbeeld energiecoaches mensen daarbij helpen. ‘Verduurzaming is de kortste, zekerste en blijvende weg naar een lagere energierekening’, aldus NVDE-voorzitter Olof van der Gaag in reactie op de onderzoeksresultaten. ‘Vandaag is voor veel mensen het beste moment dat er is om te verduurzamen: het is nog nooit zo aantrekkelijk geweest. We zijn blij met de ruimhartige ISDE-subsidie (red. die 30 procent van de kosten voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers vergoedt) en vinden het van groot belang dat de regering die subsidie voortzet én ervoor zorgt dat de subsidiepot van de ISDE voortdurend gevuld blijft. Dit is geen moment om mensen teleur te stellen die willen verduurzamen.’

De redactie van Solar Magazine berichtte eerder deze maand al dat door het recordaantal aanvragen binnen de ISDE-regeling het risico bestaat dat het subsidiebudget voor het einde van het kalenderjaar uitgeput is.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!