Solar Magazine - Amsterdamse zonne-energiespecialist Energieker failliet
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdamse zonne-energiespecialist Energieker failliet

Amsterdamse zonne-energiespecialist Energieker failliet

De door de redactie van Solar Magazine gewaardeerde collega Polder PV attendeerde de redactie gisteren op het tragische faillisement van Energieker. Energieker was een van de prominente pv-installateurs die de afgelopen jaren een groot aantal installaties in Nederland realiseerde. Het bedrijf was een van de prominente leden van branchevereniging Holland Solar. Directeur Frits Verhoef zette zich de laatste jaren publiekelijk meermaals in voor de grootschalige uitrol van zonnestroom. Een voorbeeld hiervan is onderstaande bijdrage van juni 2011 in Solar Magazine, een oproep aan destijds kroonprins Willem-Alexander:

‘Uw roep om zonne-energie in Duitsland en Dubai klinken door. Mijn ambitie: voordat mijn oudste dochter eindexamen doet, moet dat tien procent zijn. Mijn dochter is acht.’ … ‘Ik maak het u gemakkelijk: blijf tijdens iedere openbare gelegenheid spreken over zonne-energie. Over een paar maanden gaan mensen denken dat als U er zo over spreekt het wel uitermate cool en vet moet zijn. Dan moet u door blijven gaan. Weer een aantal maanden later komen we op een punt dat het niet alleen cool is om panelen te hebben, nee, dan wordt het ‘un-cool’ om ze niet te hebben.’ … ‘Tot slot gaat u het goede voorbeeld geven. Landgoed de Eikenhorst wordt voorzien van een mooi setje panelen. Iedere gast die u thuis ontvangt, vertelt u iets over die panelen. Zij zullen Uw voorbeeld volgen. Uw kinderen vertellen op school over de stroom voor hun iPods, die zij zelf opwekken. En uw moeder vertelt er iets over in de troonrede. Dat wordt een olievlek! Vervolgens nemen we ook Uw overige vastgoed onderhanden. De opening van het Nationaal Museum in het voormalige Paleis Soestdijk: vol met zonnepanelen!’

Een uitgebreide analyse van het faillisement is te lezen op het blog van Polder PV. De officiële aanleiding van het faillisement is nog niet bekend.

Deel dit bericht