Solar Magazine - Meer dan honderd Nederlandse zonnestroominstallateurs gecertificeerd
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
 Meer dan honderd Nederlandse zonnestroominstallateurs gecertificeerd

Meer dan honderd Nederlandse zonnestroominstallateurs gecertificeerd

Een gecertificeerde zonne-energiespecialist biedt klanten meerwaarde. Daarom voerden brancheverenigingen, Vebidak, Het Hellende Dak, Uneto-Vni en Holland Solar het afgelopen jaar gezamenlijk een succesvolle actie uit om installateurs en dakdekkers te bewegen zich te certificeren. Ruim honderd installateurs haalden tot dusver hun Cito-certificaat 'Zon PV'.

Met een certificaat toont een installateur aan dat hij vakbekwaam is op het gebied van zonne-energie en over de juiste theoretische en praktische kennis beschikt. Hierdoor kan hij (potentiële) klanten beter helpen. De Gemeente Heerlen bijvoorbeeld kiest bewust voor gecertificeerde installateurs. Dagmar Stassen (verantwoordelijk voor de uitvoering van energie- en duurzaamheidsprojecten bij de gemeente): 'Ik ben ervan overtuigd dat de certificering van installateurs bijdraagt aan de deskundigheid van de installateur en de kwaliteit van de installatie. Ik vind dat een gedegen opleiding en certificering noodzakelijk is in deze relatief jonge branche.'
Het certificaat zon PV-specialist geeft klanten de zekerheid van kwaliteit. Ook biedt het installateurs en dakdekkers de kans zich te profileren en te onderscheiden. Installateurs met het certificaat worden opgenomen in het nationale kwaliteitsregister QBISnl.nl. De stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) geeft hier een overzicht van erkende opleidingen en de op basis van deze opleidingen gecertificeerde installateurs. Het register helpt opdrachtgevers en consumenten een vakbekwaam installateur te vinden. Niet alleen op het gebied van zonne-energie, maar ook voor bio-energie, warmtepompen en bodemenergie.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker